Hvordan velger du briller

Hvordan velger du briller - Briller på nett

ASIKTSFORMER

Først må du finne ut av hvilken ansiktsform du har, ved å se deg i speilet. Er det stort eller lite? Rundt, ovalt, kvadratisk, avlangt, trekantet eller diamantformet? Generellt krever et lite ansikt en liten innfatning og et stort ansikt en større innfatning.

RUNDT
En rund ansiktsform er omtrent like bredt som det er langt og med fyldige kinn. Ansikt og innfatning skal stemme overens for at det skal se proporsjonalt ut. Unngå små runde innfatninger og store innfatninger, som får ditt ansikt til å se rundere ut.
Kjendiser: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Christina Ricci og Jason Alexander.
Brillerform: Kvadratiske, rektangulære

OVALT
Et ovalt ansikt er velbalansert med velproporsjonerte funksjoner. Du passe de fleste innfatninger, men innfatningen bør være like bred eller bredere enn den bredeste delen av ditt ansikt. Hvis du er heldig nok til å ha denne ansiktsformen, vil både runde og kantete innfatning pass din ansiktsform.
Kjendiser: Charlize Theron, Beyonce Knowles, Hugh Laurie
Brillerform: Runde, kantete

KVADRATISK
En kvadratisk ansiktsform er like bred som den er lang med skarpe, kantete funksjoner. Personer med et firkantet ansikt bør velge litt smalere og ovale innfatninger. Et firkantet ansikt behøver nemlig å rundes av. Unngå derfor tynne kantete innfatninger og innfatninger med sterk farge på nedre delen av innfatningen.
Kjendiser: Janet Jackson, Hilary Swank, Jessica Simpson, Nick Lachey
Brillerform: Rund, oval

AVLANGT
Et avlangt ansiktsform er en som er lengre enn den er bred med kantete funksjoner. Velg derfor store, brede, firkantede innfatninger for å skape balanse. Unngå å velge for små eller firkantede innfatninger.
Kjendiser: Sarah Jessica Parker, Nick Lachey og Keifer Sutherland
Brillerform: Rund, oval

TREKANTET
En trekantet ansiktsform er en med smal panne og kinnben med en bred kjeve. Bruk en brille som er svakt buet både i overkant og underkant. Pilot, ovale og runde briller er fint til denne ansiktsfasongen. Unngå store, firkantede briller.
Kjendiser: Katie Holmes, Victoria Beckham, Reese Witherspoon og David Spade.
Brillerform: Kantet, rund

DIAMANT
Et diamantformet ansiktform er en som har relativ smal kjeve og panne, med fremtredende/markante kinnben. Gå for såkalte «cat eyes» eller ovale solbriller, dette vil bidra til å opprette balansen i ansiktet. Du kan også med hell velge solbriller uten innfatning, noe som vil fremheve kinnbena dine.
Kjendiser: Jennifer Lopez, Halle Berry og Pete Wentz.
Brillerform: Oval.

UV 400 = 100 % UV-SIKKER

UV er en forkortelse for Ultra Violet og angir bølgelengden for ultrafiolette stråler. Jo høyere UV-grad, desto bedre motstand mot ultrafiolette stråler.
For eksempel er UV 400 det mest UV-effektive; det hindrer all UV-stråling opp til 400 nm, dvs. i prinsippet “all” stråling.
ALLE "Briller på nett" solbriller er UV 400.

SOLBRILLER KATEGORI

Solbriller er klassifisert i henhold til europeisk standard, og det finnes fem ulike filterkategorier som går fra 0 til 4. I den laveste kategorien, 0, finner du de solbrillene som slipper gjennom mest lys og høy UV-stråling. Kategori 4 slipper gjennom minst lys og UV-stråling, men er ikke egnet for de som skal kjøre i trafikken.
Kategori 0 = totalt gjennomskinnelig (vanlig glass)
Kategori 1 = svakt sollys
Kategori 2 = normalt sollys
Kategori 3 = sterkt sollys
Kategori 4 = eksepsjonelt sterkt sollys, anbefales ikke ved bilkjøring da skygger ikke er synlige.
"Briller på nett" solbriller har Kategori 3.

CE MERKING

CE-merking (CE = Communauté Européenne) er myndighetspålagt og er det synlige beviset på at produktet oppfyller sikkerhetskravene som er fastsatt i ett eller flere av nye metode-direktivene. Produktet skal ikke være til skade for menneskers sikkerhet og helse eller for miljøet.
For å kunne bruke CE-merket skal produsenten eller dennes representant sørge for at det foretas en samsvarsvurdering. Hvert direktiv angir prosedyrer for en slik samsvarsvurdering. Disse prosedyrene er en forutsetning for å kunne bruke CE-merket.
CE-merket være godt synlig, lesbart og det skal vanskelig kunne fjernes. CE-merket skal påføres selve produktet eller merkeplaten. Dersom dette ikke er mulig, skal det påføres emballasjen eller følgedokumentene. I tillegg til CE-merking skal identifikasjonsnummeret til det tekniske kontrollorganet som eventuelt har vært involvert i kontroll av produksjonen, påføres.
Kilde: Standard.no
ALLE "Briller på nett" solbriller er CE-merket.

Husk at dette bare er tips og at valget til slutt handler om din personlige smak og ingenting annet!